Kategorier
Trädgård & Blommor

Vad säger olika blommor vid en begravning i Tierp?

En begravning är en känsloladdad händelse där man hedrar en avliden person. Blommor är en traditionell del av begravningar och kan symbolisera olika saker beroende på vilken blomma som väljs. I denna artikel kommer vi att ta en titt på vad olika blommor betyder vid en begravning i Tierp.

Vad säger blommor vid en begravning?

Betydelsen av blommor vid en begravning

Innan vi går vidare till att undersöka vilka blommor som passar vid en begravning, låt oss först ta en titt på den generella betydelsen av blommor vid en begravning. Blommor är en symbol för kärlek, stöd och sympati, och används ofta för att uttrycka känslor som ord inte kan uttrycka.

Vilka blommor passar vid en begravning?

Vid en begravning är det vanligt att välja blommor som passar för att hedra den avlidna personen. Här är några av de vanligaste blommorna som används vid begravningar i Tierp och vad de betyder.

Liljor

Liljor är en av de mest populära blommorna som används vid begravningar. De symboliserar oskuld, renhet och återuppståndelse. Vita liljor är särskilt populära vid begravningar, men även andra färger, som gula och rosa, kan användas.

Rosor

Rosor är en annan vanlig blomma vid begravningar. Vita rosor symboliserar oskuld och renhet, medan röda rosor symboliserar kärlek och passion. Rosa rosor kan symbolisera tacksamhet och uppskattning.

Krysantemum

Krysantemum är en annan populär blomma vid begravningar i Tierp. De symboliserar sorg och är vanligtvis vita eller gula. Krysantemum är också en vanlig blomma vid asiatiska begravningar.

Nejlikor

Nejlikor är en annan blomma som kan användas vid begravningar. De symboliserar hopp och återuppvaknande och kan vara vita, röda eller rosa.

Orkidéer

Orkidéer är en vacker och exotisk blomma som kan användas vid begravningar för att symbolisera exotism, sällsynthet och kärlek.

Gladioler

Gladioler är en annan populär blomma vid begravningar i Tierp. De symboliserar styrka, mod och karaktär, och kan vara vita, röda eller rosa.

Blommor att undvika vid en begravning

Det finns också vissa blommor som man bör undvika vid en begravning. Till exempel kan röda och gula tulpaner ses som opassande eftersom de är förknippade med kärlek och glädje snarare än sorg och sympati.

Sammanfattning

Att välja blommor för en begravning kan vara en svår uppgift