Kategorier
Trädgård & Blommor

Så här kan du skicka blommor till en begravning utan att avslöja din identitet i Gnesta

När någon går bort är det alltid en tuff tid för familj och vänner. Att skicka blommor till en begravning är ett vanligt sätt att visa sitt stöd och sin medkänsla, men ibland kan man vilja göra det anonymt. Kanske vill man inte avslöja sin identitet, eller så vill man bara undvika att ta uppmärksamheten från den avlidnes familj och nära och kära. Oavsett orsaken finns det sätt att skicka blommor utan att avslöja din identitet. Här är några tips för att göra det på ett smidigt och respektfullt sätt.

Varför skicka blommor anonymt?

Det finns flera skäl till att man kan vilja skicka blommor anonymt till en begravning. För vissa kan det handla om att undvika att ta uppmärksamheten från den avlidnes nära och kära, eller att man helt enkelt inte vill avslöja sin identitet. Andra kan känna att de inte har en tillräckligt nära relation till den avlidne eller dennes familj för att ge en personlig kondoleans.

Vad är ett anonymt kondoleanskort?

Ett anonymt kondoleanskort är ett kort som skickas tillsammans med blommorna, där avsändarens namn inte nämns. Istället står det exempelvis ”Från en vän” eller ”Från någon som tänker på er”. Detta kan vara ett bra sätt att visa sitt stöd utan att avslöja sin identitet.

Var kan jag köpa blommor för en anonym leverans?

Det finns flera blomsterhandlare som erbjuder anonym leverans av blommor till en begravning. Det kan vara en bra idé att kontakta dem och förklara vad du vill göra. De kan hjälpa dig att välja lämpliga blommor och skriva ett anonymt kort. Vissa blomsterhandlare kan också erbjuda leverans direkt till kyrkan eller begravningsplatsen.

Hur skriver jag ett anonymt kondoleanskort?

Att skriva ett anonymt kondoleanskort kan vara svårt, särskilt om man inte känner den avlidne eller dennes familj personligen. Här är några tips för att skriva ett respektfullt och medkännande kort:

  • Uttryck ditt medlidande för förlusten.
  • Skriv något personligt om den avlidne om du känner till något specifikt, till exempel en hobby eller intresse.
  • Undvik att använda klichéer eller platituder som ”hen är på en bättre plats nu”.
  • Skriv kort och koncist.

Exempel på ett anonymt kondoleanskort kan vara:

”Jag tänker på er i denna svåra tid. Jag hoppas att mina blommor kan ge er tröst och värme. Ta hand om er. / En vän”

Vad är en lämplig blomsterarrangemang för en be