Kategorier
Trädgård & Blommor

Så här kan du skicka blommor till en begravning på ett miljövänligt sätt i Hässelby

Att skicka blommor till en begravning är en tradition som har funnits i många århundraden. Men med tanke på vår miljö är det viktigt att tänka på miljövänliga alternativ. I denna artikel kommer vi att diskutera olika sätt att skicka blommor till en begravning på ett miljövänligt sätt i Hässelby.

1. Använd miljövänliga blommor

När du ska välja blommor att skicka till en begravning, välj blommor som odlas på ett hållbart och miljövänligt sätt. Välj blommor som är naturligt odlade utan kemiska bekämpningsmedel eller andra skadliga ämnen. Du kan också välja blommor som är i säsong och som odlas lokalt.

2. Välj en miljövänlig bukett

Du kan välja att skicka en miljövänlig bukett till begravningen. En miljövänlig bukett består av blommor som är miljövänligt odlade och paketerade i en miljövänlig förpackning. Du kan välja att använda en återanvändbar vas eller en förpackning gjord av återvunnet material.

3. Skicka ett minnesgåva

I stället för att skicka blommor kan du välja att skicka en minnesgåva till en organisation som arbetar för att skydda miljön. Du kan också välja att skicka en minnesgåva till en organisation som arbetar med att bevara naturen och dess skönhet.

4. Välj en lokal florist

Genom att välja en lokal florist, som använder lokala och säsongsmässiga blommor, minskar du miljöpåverkan. Genom att välja en florist som ligger i Hässelby eller dess närhet, minskar du också transporten av blommorna, vilket minskar miljöpåverkan ytterligare.

5. Skicka digitala blommor

Istället för att skicka riktiga blommor kan du välja att skicka digitala blommor. Detta är ett utmärkt alternativ om du vill minska din miljöpåverkan. Digitala blommor är också ett utmärkt alternativ om du inte har möjlighet att delta i begravningen personligen.

6. Återvinn blommorna

Efter begravningen kan du välja att återvinna blommorna. Du kan till exempel kompostera blommorna eller använda dem för att göra en blomsterdekoration. På så sätt minskar du avfallet och bidrar till en mer hållbar miljö.

7. Var uppmärksam på förpackningen

När du väljer en förpackning för blommorna, välj en förpackning som är gjord av återvunnet material