Kategorier
Trädgård & Blommor

Så här gör du din egen blomsterarrangemang för en begravning i Högsby

Att arrangera blommor för en begravning kan vara en svår uppgift för många människor, men det behöver inte vara så. Att göra en egen blomsterarrangemang kan vara en personlig och meningsfull gest för att hedra en älskad som har gått bort. Här är en steg-för-steg-guide om hur du kan göra en egen blomsterarrangemang för en begravning i Högsby.

Inköp av blommor och material

Innan du börjar med arrangemanget måste du köpa in blommor och material. Besök en florist eller blomsteraffär för att köpa blommor och andra material som du behöver. Några av de material du behöver inkluderar:

 • Blommor (valfri sort)
 • Vas eller kruka
 • Blomstertråd
 • Kniv eller sax
 • Oasis-skum (om du planerar att göra ett stående arrangemang)

Välja rätt blommor

När du väljer blommor för begravningen, bör du välja blommor som är lämpliga för tillfället. Vita och ljusa blommor är ofta vanliga för begravningar. Du kan välja blommor som rosor, liljor, nejlikor och krysantemum. Tänk på den avlidnas favoritblommor eller färger för att göra arrangemanget mer personligt.

Förbereda blommorna

Innan du börjar med arrangemanget, se till att du förbereder blommorna. Skär bort eventuella vissna blad och stjälkar. Skär blommornas stjälkar på en sned vinkel, detta kommer att öka deras livslängd.

Gör blomsterarrangemanget

Nu är det dags att sätta ihop blommor i en vacker arrangemanget. Det finns olika sätt att göra detta, men här är en enkel metod för att göra en begravning blomsterarrangemang:

 1. Fyll vasen eller krukan med vatten eller oasis-skum.
 2. Placera de största blommorna i mitten av vasen eller krukan.
 3. Lägg till mindre blommor och grönt runt de större blommorna. Var noga med att placera dem i olika höjder för att skapa en dimensionell effekt.
 4. Fyll ut eventuella tomrum med mer grönt eller små blommor.
 5. Placera till sist blommor längs kanterna på vasen eller krukan.

Stående arrangemang

Om du vill göra ett stående arrangemang, använd oasis-skum istället för vatten. Oasis-skummet gör att blommorna stannar på plats och håller sig fräscha längre. Följ dessa steg för att göra ett stående arrangemang:

 1. Placera oasis-skummet i en låda eller en annan behållare.
 2. Skär blommornas stjälkar på en sned vinkel och stick dem i