Kategorier
Trädgård & Blommor

Blomsterarrangemang som passar till en begravning i Rättvik

En begravning är en känsloladdad händelse där blommor kan hjälpa till att uttrycka sorg och medkänsla. Att välja rätt blommor för en begravning i Rättvik kan vara svårt, men det finns många alternativ att välja mellan. I denna artikel kommer vi att titta på olika typer av blomsterarrangemang som passar till en begravning i Rättvik.

1. Begravningskransar

Begravningskransar är en av de mest traditionella blomsterarrangemangen för en begravning. Kransar kan vara gjorda av olika typer av blommor, men vanligtvis används vita blommor som rosor, nejlikor och liljor. En krans kan också prydas med gröna blad och band med en personlig hälsning.

2. Begravningsbuketter

En annan vanlig typ av blomsterarrangemang är begravningsbuketter. Dessa kan vara i form av en handbukett eller en stående bukett. Vita och ljusrosa blommor, som liljor och nejlikor, är populära val för begravningsbuketter. En bukett kan också kompletteras med gröna blad och andra blommor som passar personens personlighet.

3. Kistdekorationer

Kistdekorationer är blomsterarrangemang som placeras ovanpå kistan. Dessa kan vara i form av en krans, bukett eller annan form som passar. Vit och ljusrosa blommor är också vanliga val för kistdekorationer, men det är viktigt att tänka på personens personlighet och önskemål.

4. Blomsterarrangemang för minnesstunder

Efter begravningen kan det vara en minnesstund där gästerna får chansen att träffas och minnas personen som har gått bort. Att ha blommor på plats kan hjälpa till att skapa en lugn och fridfull atmosfär. Vanliga val för minnesstundens blomsterarrangemang är stående buketter och mindre kransar med vita och ljusrosa blommor.

5. Personliga blomsterarrangemang

Det är viktigt att komma ihåg att blomsterarrangemang för en begravning inte behöver följa traditionella normer. Personliga blomsterarrangemang som representerar personens personlighet och intressen kan också vara ett bra val. Det kan vara något så enkelt som att använda personens favoritblommor eller skapa en blomsterarrangemang med speciella färger som betyder något för personen.

6. Vilka blommor ska man undvika?

Det finns vissa blommor som man bör undvika när man väljer blomsterarrangemang till en begravning. Röda rosor och glada färger som gul och orange bör undvikas då de förknippas med kärlek