Kategorier
Trädgård & Blommor

Blommor till begravning: Symboliken bakom olika sorter i österbybruk

När någon vi älskar går bort, är det svårt att hitta de rätta orden eller sätt att visa vårt stöd och medlidande till familjen. En av de mest traditionella sätten att hedra en avliden är genom att ge blommor till begravningen. Men vilka blommor är lämpliga för en begravning och vad symboliserar de? I denna artikel kommer vi att utforska symboliken bakom olika sorter av blommor till begravning i Österbybruk.

Vad symboliserar blommor till begravning?

Innan vi går in på specifika sorter av blommor till begravning, är det viktigt att förstå vad de olika färgerna och typerna av blommor kan symbolisera. I allmänhet symboliserar vita blommor rening och fred, medan röda blommor kan symbolisera kärlek och passion. Gula blommor kan förknippas med glädje, men kan också symbolisera svek. Svarta blommor är traditionellt förknippade med sorg och död.

Vilka blommor är lämpliga för en begravning i Österbybruk?

I Österbybruk är det vanligt att ge vita blommor till begravningar, eftersom de symboliserar renhet och fred. Här är några av de vanligaste blommorna som används vid begravningar i Österbybruk:

Liljor

Liljor är en vanlig blomma som används vid begravningar i Österbybruk. De vita blommorna symboliserar renhet och oskuld, men kan också symbolisera själens återuppståndelse.

Rosor

Rosor är också en populär blomma vid begravningar. Vita rosor symboliserar renhet och oskuld, medan röda rosor kan symbolisera kärlek och passion.

Nejlikor

Nejlikor är en annan vanlig blomma vid begravningar. Vita nejlikor symboliserar renhet och oskuld, medan röda nejlikor kan symbolisera kärlek och passion.

Krysantemum

Krysantemum är också en vanlig blomma vid begravningar. Vita krysantemum symboliserar renhet och oskuld, medan gula krysantemum kan symbolisera svek.

Orkidéer

Orkidéer kan också användas vid begravningar. De vita blommorna symboliserar renhet och oskuld, medan rosa orkidéer kan symbolisera kärlek och förståelse.

Tips för att välja blommor till begravning

När du väljer blommor till en begravning är det viktigt att tänka på personens personlighet och preferenser. Tänk på deras favoritfärger eller blommor och välj blommor som du tror skulle passa dem bäst. Du kan också konsultera med familjemedlemmar eller vänner för att få råd om vilka blommor som skulle vara lämpliga.

Sista tankar