Kategorier
Trädgård & Blommor

Blommor som passar för en buddhistisk begravning i Ockelbo

När man planerar en buddhistisk begravning, är det viktigt att välja blommor som representerar respekt och kärlek för den avlidne. Enligt buddhismen är blommor en symbol för förgänglighet och påminner oss om livets skörhet. I denna artikel kommer vi att titta på de blommor som är lämpliga för en buddhistisk begravning i Ockelbo.

1. Introduktion till buddhistisk begravning

En buddhistisk begravning är en ceremoniell händelse där buddhisterna visar respekt för den avlidne och hjälper honom eller henne att fortsätta sin resa till nästa liv. Under ceremonin fokuserar man på att offra gåvor och bedja för att den avlidnes själ ska hitta sin nya kropp och leva i fred.

2. Lotusblomma

Lotusblomman är en viktig symbol inom buddhismen. Den representerar renhet, upplysning och återfödelse. Lotusblomman är också en symbol för värdighet och ära. Det är vanligt att ha lotusblommor vid buddhistiska begravningar, eftersom de symboliserar respekt för den avlidne.

3. Krysantemum

Krysantemum är en annan blomma som är populär vid buddhistiska begravningar. Den representerar tacksamhet och sorg. Krysantemum symboliserar också livets förgänglighet, och att allt som finns på jorden kommer att försvinna. Det är vanligt att ha vita eller gula krysantemum vid buddhistiska begravningar.

4. Ljung

Ljung är en blomma som representerar respekt och tacksamhet. Det är vanligt att ha ljung vid buddhistiska begravningar eftersom den symboliserar att man är tacksam för den avlidnes liv och att man respekterar hans eller hennes minne.

5. Orkidé

Orkidén är en annan blomma som passar vid en buddhistisk begravning. Den representerar respekt och kärlek, och symboliserar också skönhet och elegans. Orkidéer finns i många olika färger, men vita och lila orkidéer är de mest populära vid buddhistiska begravningar.

6. Chrysanthemum coronarium

Chrysanthemum coronarium är en annan typ av krysantemum som passar vid en buddhistisk begravning. Den är också känd som ”solsikskrysantemum” eftersom den ser ut som en solros. Chrysanthemum coronarium representerar respekt, kärlek och tacksamhet, och är en populär blomma att ha vid buddhistiska ceremonier.

7. Högbladig kaprifol

Högbladig kaprifol är en annan blomma som passar vid en buddhistisk begravning. Den representerar evighet och kärlek, och symboliserar också att minnet av den avlidne kommer att le