Kategorier
Trädgård & Blommor

Blommor att undvika att skicka till en begravning i Tyresö

Att skicka blommor till en begravning är en tradition som har funnits i många århundraden, och det anses som ett sätt att hedra minnet av den avlidna personen. Men det är viktigt att välja rätt blommor för att undvika att oavsiktligt skicka en olämplig blomma eller arrangemang. I den här artikeln kommer vi att diskutera vilka blommor som bör undvikas att skicka till en begravning i Tyresö, Sverige.

Vad är en lämplig blomma att skicka till en begravning?

Innan vi går in på vilka blommor som bör undvikas, låt oss diskutera vilka blommor som anses lämpliga att skicka till en begravning. Vita blommor anses vara den mest lämpliga färgen att skicka då den symboliserar fred, renhet och återfödelse. Ljusrosa eller ljuslila blommor kan också vara passande då de symboliserar kärlek, medlidande och respekt.

Vilka blommor bör undvikas att skicka till en begravning i Tyresö?

  1. Röda rosor – Röda rosor anses vanligtvis vara en symbol för romantik och passion. Det är därför olämpligt att skicka dem till en begravning då de kan anses olämpliga och oprofessionella.
  2. Färgglada blommor – Färgglada blommor anses vanligtvis vara glada och livfulla, vilket gör dem olämpliga att skicka till en begravning där sorgen är påtaglig.
  3. Kaktusar – Kaktusar anses vanligtvis vara en symbol för uthållighet och överlevnad, men de kan också symbolisera smärta och svårighet. Därför är det inte lämpligt att skicka kaktusar till en begravning då det kan anses som ett olyckligt val av blomma.
  4. Svarta blommor – Svarta blommor anses vanligtvis vara en symbol för sorg och död, men de är inte lämpliga att skicka till en begravning då de kan ses som olämpliga och oprofessionella.
  5. Liljor – Liljor anses ofta vara en symbol för renhet och oskuld, men i vissa kulturer anses de också vara en symbol för döden. Det är därför bäst att undvika att skicka liljor till en begravning i Tyresö.
  6. Chrysanthemum – Chrysanthemum anses vara en symbol för döden i vissa kulturer, särskilt i Asien. Det är därför olämpligt att skicka dem till en begravning i Tyresö.

Vilka blommor är lämpliga att skicka istället?

  1. Vita liljor – Vita liljor anses vara en symbol för oskuld och renhet, vilket gör dem till en passande blomma att skicka till en be