Kategorier
Trädgård & Blommor

Att skicka blommor till en begravning: Etikett och traditioner i kista

Begravningar är tillfällen där man hedrar minnet av en avliden person. För många människor är blommor en symbol för sorg och respekt och de skickar därför blommor till begravningen. Men det finns vissa etiketter och traditioner som man bör känna till när man skickar blommor till en begravning. I denna artikel kommer vi att titta närmare på dessa traditioner och etiketter, särskilt när det gäller att skicka blommor till en begravning i en kista.

1. Att välja blommor

När du väljer blommor till en begravning i en kista, är det viktigt att välja blommor som passar tillfället. Det finns inga strikta regler om vilka blommor som är lämpliga för begravningar, men vanliga val är vita blommor som liljor, rosor eller krysantemum. Andra passande val kan vara tulpaner, orkidéer eller gladiolus. Det är också vanligt att använda gröna växter och enkla blomsterarrangemang.

2. Att välja en lämplig storlek på blomsterarrangemanget

När du väljer storleken på ditt blomsterarrangemang är det viktigt att tänka på din relation till den avlidne personen och dennes familj. Om du är en nära vän eller anhörig kan du välja en större bukett eller blomsterarrangemang. Om du däremot är en bekant eller kollega till den avlidne personen, kan du välja en mindre bukett eller ett mindre blomsterarrangemang.

3. Att skicka blommorna i tid

När du skickar blommor till en begravning är det viktigt att skicka dem i tid. Det är vanligt att skicka blommorna till kyrkan eller till begravningen i förväg, så att de är på plats när begravningen börjar. Om du inte kan skicka blommorna i förväg kan du också välja att skicka dem till den avlidnes familj.

4. Att välja rätt färg på blommor

När du väljer färgen på dina blommor är det viktigt att välja en färg som passar tillfället. Vanligtvis väljer man vita eller ljusa färger för att visa respekt och sorg. Röda blommor används vanligtvis inte till begravningar eftersom de symboliserar kärlek och romantik.

5. Att välja rätt kortmeddelande

När du skickar blommor till en begravning är det viktigt att välja rätt kortmeddelande. Det är vanligt att skriva en kort hälsning på kortet som medföljer blommorna. Du kan välja att skriva en personlig hälsning eller välja en av de vanliga hälsningarna som ”Med varma tankar”, ”Till min